2020. december 27., vasárnap

Ritkaság!Szép Kienzle Markant óra az 1960-as évekből szép bőr szíjjal - Jelenlegi ára: 13 500 Ft


A legnagyobbak közé tartozó, Schwenningenben alapított gyártó cég története 1883-ig nyúlik vissza (Schlenker & Kienzle)
A Kienzle története 1822-ben Swenningen-ben kezdődött és egyike lett a legsikeresebb gyártóknak a világon.
1884-ben Jakob Kienzle megnősült és így bekerült  Schlenker családba és ettől kezdve hozzájárult a cég bővítéséhez. 1899-ben 162 000 órát és ébresztőóra készült évente. A vállalat neve Schlenker & Kienzle-re változott.
1894-től jelentősen csökkentette az ébresztőórák és a faliórák költségét az "American System" bevezetésével szabványosított egyedi alkatrészek és perforált lemezek segítségével. Ez a folyamat nagyon innovatív volt abban az időben. 1897-ben Jakob Kienzle lett az egyetlen tulajdonos és ígya cég neve Kienzle-re változott. A termelés folyamatosan bővült és modernizálódott, a nemzetközi tevékenységek bővültek.
1902-ben Kienzle elindította a piacot olcsó női zsebórák, női órák és karórákat gyártott.. Az első órák autókban  is készültek abban az időben. Az úgynevezett "Strapazier-Armbanduhr" -ot 1931-ben mutatták be. Ez az óra rendkívül rugalmas a különleges konstrukció volt.. Az óra modell népszerű termékké válik, 25 millió eladott darabbal.
Az 1930-as évek végén a Kienzle két asztali óra gyártását kezdte el a felső árszegmensben: a Zodiac Clock és a World Time Clock. A második világháború után a Kienzle folytatta a termelést már meglévő cikkekkel és új termékekkel, például a legmodernebb technológiával felszerelt parkolóórával.
A második világháború idején a vállalat Lengyelországból és más meghódított területekről rabszolga munkaerővel bővítette az alkalmazott munkaerőt. A gyár a német fegyveres erők számára gyártott és szállított időmérő műszereket és órákat. Ezek közé tartoztak a 8 napos pilótafülke órák a Messerschmidt és a Heinkel repülőgépekhez  valamint kar  és zsebórák  a Wehrmacht és a Luftwaffe számára.
1956-ban bevezették az automata órát úgynevezett "Volksautomatik" -ot. Az energiát egy rotor biztosítja.
Az 1960-as években Kienzle Rolls-Royce és Bentley műszerfal órákat készített. A  a Bentley T modellek is  Kienzle órákkal voltak felszerelve.
Az 1960-as és 1970-es években Kienzle piacvezető lett Németországban. 1972-ben elkészült az első napelem, a "Heliomat", valamint az első kvarc órák is. A következő években Kienzle volt az első cég, aki kvarcos utazó ébresztőórát gyártott.
1986-ban Kienzle kifejlesztette az első napelemet fényviszonyokkal és polikristályos napelemekkel. A kilencvenes évek elején Kienzle kifejlesztette a vízálló órát, amely 12 000 méteres ellenállással ellenállt. A világ első, rádiós vezérlésű "atomos" ébresztőórája is kinzléhez tartozik.
1996-ban egy új rádiós vezérlésű szerkezet tökéletesítésére került sor: a legkisebb kettős motoros, rádióvezérelt szerkezet  a leggyorsabb beállítási rendszerrel.
1997-ben a Kienzle-t átveszi a Highway Holdings Group. De  öt évvel később, 2002-ben Kienzle visszatér Németországba a Kienzle AG létrehozásával. A vállalat az új gyárban több mint 450 alkalmazottat foglalkoztat. Azóta a központ Hamburgban található, és Kienzle visszatér a régi sikerhez.
Gyűjteményből kihagyhatatlan de hordásra is kiváló szép Kienzle Markant óra  kb az 1960-as évekből szép bőr szíjjal saját caliber 058b11 szerkezettel eredeti plexi porvédővel.
Igazi nagyon ritka kihagyhatatlan gyűjtői  darab!!
Gyönyörű számlap szép szerelt indexekkel szép mutatókkal. Aranyozott tok  acél hátlappal.. Mechanikus saját  szerkezete teszi dolgát  működik.. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon ritka Kienzle óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 33 mm korona nélkül.
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva
Posta: 700 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékban.


Jelenlegi ára: 13 500 Ft
Az aukció vége: 2020-12-28 06:08 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése