2021. október 28., csütörtök

Csúcsvirág.....Ardisia crenata......./5mag/....... NÖV.-159 - Jelenlegi ára: 490 Ft


 
"Ardisia crenata"
Egy lassan növő örökzöld cserjéről van szó, amely gondos nevelés mellett akár a 120 cm-t is elérheti, és bőrszerű leveleivel, valamint ősztől tavaszig megmaradó piros bogyóival igencsak kellemes látványt nyújt. A bogyók a hajtáscsúcson megjelenő, apró, rózsaszínű virágokból fejlődnek ki. Ahhoz, hogy szépen virágozzon, fontos, hogy a nyári időszakban árnyékos helyen legyen. Ha viszont sötét és rovaroktól elzárt helyen tartjuk, bogyók nélkül maradhat a növény, hiszen a megtermékenyítést a rovarok végzik.
Hajtásait kora tavasszal vágjuk vissza, mert ezzel bokrosodásra késztetjük. A növényt szaporítani a levágott hajtások gyökereztetésével lehet.
 
Igényei:
Télen közvetlen napsütést nem igényel, de mindenképp világos helyen tartsuk. Nyáron pedig árnyékos helyre, a szabadba is kitehetjük. Tavasztól őszig az átlagos meleg megfelel neki, télen viszont hűvösebb, 15 fok körüli hőmérsékletet igényel, mert melegebben elszórhatja bogyóit. Ami a vízigényét illeti, télen mérsékelten, különben pedig rendszeresen öntözzük. Ha fűtött helyiségben van, akkor permetezzük állott vízzel a leveleit, kivéve a virágzási időszakban.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
1 ADAG 5 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  
 
 
A LÁTOGATÁSOD KÖSZÖNÖM, VÁRLAK MÁSKOR IS SZERETETTEL


Jelenlegi ára: 490 Ft
Az aukció vége: 2021-10-28 23:48 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése